Våra lokaler

Domprostgården

Domprostgården är en förtjusande, nyrenoverad byggnad, där historiens vingslag är ständigt närvarande. Domprostgården ligger invid Borgbacken i Gamla stan, i nationallandskap. På samma plats har det legat en prästgård alltsedan medeltiden. Den befintliga byggnaden blev klar år 1840 och renoverades år 2016.

Domprostgården kan hyras för kyrkliga fester, också för konfirmationsfester. Utrymmena bokas på pastorskansliet där man också kan höra sig för om ordnandet av andra slags tillställningar. Domprostgårdens utrymmen är till för tillställningar som sköts helt på egen hand, så inga vaktmästar- eller bespisningstjänster från samfälligheten finns att tillgå. I Domprostgården finns dock ett välutrustat kök och en omfattande servis som står till hyresgästens eller cateringens förfogande.

Noggrannare uppgifter om uthyrningen och bl.a. undantagen i priserna för medlemmar i våra församlingar hittas här: Lokaler för dig

Domprostgårdens adress är Finnbyvägen 6, Borgå.

MPI_8490 De ursprungliga genomgående vyerna kan återigen upplevas på Domprostgården.

MPI_8287-PanoI salen ryms maximalt ca 60 gäster, beroende på bordsarrangemanget.

MPI_8223-PanoI matsalen kan man anordna sammankomster eller till exempel ordna med bufféserveringen för tillställningen.

MPI_8330 Domprostgårdens biblioteksrum.

MPI_8339
Också det blåa mötesrummet finns tillgängligt.