Våra lokaler

Mariagården i Gammelbacka

Gammelbackan seurakuntakeskus

Mariagården är ett församlingscentrum i Gammelbacka vid Slingervägen 1, 06400 Borgå. Tidigare stod huvudbyggnaden på Gammelbacka herrgård på samma ställe. På finska heter Mariagården Gammelbackan seurakuntakeskus. Karta

Mariagården invigdes den 12 september 1999 av biskop Erik Vikström. Byggnaden är ritad av arkitekt Aarne Launos, inredningen planerad av arkitekt Sebastian Paetau. Altarfönstret är en glasmålning av den estniska konstnären Rene Aua. Kyrkotextilerna är av textilkonstnär Pirkko Heikkilä.

Mera information om uthyrning och priser hittar du här: Lokaler för dig

Förfrågningar om servering vid olika tillställningar kan göras på samfällighetens bespisningstjänst

Lokaliteter för kyrkliga förrättningar bokas på pastorskansliet och för andra sammankomster hos församlingssekreteraren.

Domkyrkoförsamlingen har följande verksamhet i Mariagården: en dagklubb två dagar i veckan,  diakonimottagning varje fredag och mässa i Taizéstil tredje söndagen i månaden med undantag för sommaren.

FÖRSAMLINGSSALEN OCH KAPELLET  (190 m²)Kirkkosali

• Församlingssalen rymmer 170 personer med stolsplacering och 120-170 personer med bordsplacering
  • Salen kan användas för bl.a. dop, vigsel, jordfästning och minnesstund.
  • Salen är försedd med orgel och flygel.
  • I församlingssalen firas en finskspråkig gudstjänst varje söndag kl. 13 och varje vecka ordnar Porvoon suomalainen seurakunta också med andra församlingsaktiviteter.
  • Kapellet lämpar sig för dop, vigsel, och minnesstunder för ca 25-30 personer.

HERRGÅRDSSALEN  ( 65 m²)JugendSalen_1

Herrgårdssalen är en trevlig plats för möten och fester och rymmer  40-45 personer med stolsplacering och 35 personer med bordsplacering.

Kirkkotori Gammelbackassa

Aulan har plats för ca 60 personer.

BASTU OCH BRASRUM (38,5 m²)Takkahuone Gammelbackassa

I Mariagården finns också en bastu med brasrum, lämpliga för mindre sammankomster under friare former för 6-10 personer.

SMÅKÖK
gammelbacka_harrastekeittioWEB

I Mariagården finns ett hemtrevligt litet kök som lämpar sig för kaffekokning på egen hand och för framdukning av kaffebröd.

Köket har en hushållsspis och -ugn, -kylskåp och -diskmaskin. Till utrustningen hör också mikrovågsugn, vattenkokare, kaffebryggare med 2 pannor, kaffeservis för 50 personer, 2 pumptermosar för kaffe, 1 pumptermos för vatten samt olika serveringskärl m.m.

.