Våra lokaler

Svenska församlingshemmet

ligger vid Runebergsgatan 24, 06100 Borgå. Karta

Mera information om bokning av utrymmen: Lokaler för dig.

Förfrågningar om servering vid olika tillställningar kan göras på samfällighetens bespisningstjänst

Svenska församlingshemmet byggdes år 1936 enligt arkitekt Lars Soncks ritningar.  Uthusbyggnaden byggdes under åren 1952 och 1953. Större byggnadsarbeten har utförts år 1961, 1979 och 1999-2000, de senaste planerades av arkitekt Aarne Launos. Bokningar för kyrkliga förrättningar görs via pastorskansliet.

STORA SALEN  (157 m², 174 m²) Sali

• En rymlig sal. som lämpar sig för dop- och vigselförrättningar, minnesstunder, familjefester och möten.
  • stolsplacering för 200 personer, bordsplacering för 160 personer.
  • AV-teknik kan hyras: dataprojektor, bärbar dator, internetförbindelse.

RUM 2  (37 m²)
Rum 2 har egen ingång och ligger i anslutning till stora salen i övre våningen. Det har plats för 30 personer.

CAFÉ ANKARET  (71 m², 81 m²)Cafe Ankaret Café Ankaret, den hemtrevliga kafélokalen i svenska församlingshemmet. har ett kök som lämpar sig för egen mattillredning i liten skala samt för kaffeservering.

• Själva kaféet rymmer 48 personer. I nedre våningen, i anslutning till Cafè Ankaret finns ett rum till (musikrummet, 48 m²) med plats för 30 personer, som kan användas samtidigt som Café Ankaret.
  • Café Ankaret + musikrummet (119 m², 129 m²), 78 personer